Gezichten van eenzaamheid

© Siba Sahabi / Henri Verhoef

Kunstenares / ontwerpster Siba Sahabi en fotograaf Henri Verhoef initieerden een interdisciplinair onderzoeksproject over eenzaamheid met als doel dit gevoel een gezicht te geven en bespreekbaar te maken. Dit leidde tot de fotoserie ‘Nexus’ en een drietal essays over het onderwerp, geschreven door Karin Wolfs, Daniël Rovers en mijzelf. Het project kwam tot stand in samenwerking met de lage landen en met steun van de Nederlandse ambassade in Brussel. De stukken zijn hier te lezen op de site van de lage landen en/of straks in het papieren nummer.

De eerste foto bij dit berichtje toont een ontwerp van Siba Sahabi uit de serie Nexus. De andere foto’s verwijzen naar een paar beelden of kunstwerken die ik in mijn essay bespreek: het serene masker van ‘L’inconnue de la Seine’ (waarvan een muziekvoorstelling is gemaak door het kunstenaarsduo Bildraum), ‘Duizeling’ van Léon Spllliaert en ‘Op een verloren wacht’ van Jakub Schikaneder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s