Bio en contact

Contact

Wil je feedback op, of hulp bij, een (aantal) essay(s)? / Wil je een tekst over je beeldende werk voor een tentoonstelling of catalogus? Dan kun je vrijblijvend contact opnemen.

E-mail: nicole.montagne@lombok.nl / Telefoon: 06 141 38385 / Lezingen en optredens kunnen geboekt worden via de Schrijverscentrale in Amsterdam.

____

Bio

Nicole Montagne (Gouda, 1961) studeerde Vrije Grafiek aan de kunstacademie in Utrecht en Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. In 1984 liep ze stage in Praag. Eind jaren tachtig werkte ze parttime als vrijwilliger in het Teylers Museum en behaalde haar diploma ‘middle management voor non-profit instellingen’ bij het ISW. Ze had tentoonstellingen in binnen- en buitenland en haar werk bevindt zich in diverse collecties. Ze woont in Utrecht en (sinds 2012) ook in Brandenburg an der Havel.

In 2005 debuteerde zij met de essay- en verhalenbundel De neef van Delvaux (Vantilt). In 2009 verscheen Souvenir (proza, Cossee) en in 2014  Een makelaar in Pruisen (Vantilt, essays en verhalen). In 2018 kwam bij Wereldbibliotheek De verzuimcoördinator uit (essays en verhalen) en in het najaar van 2022 zal bij Wereldbibliotheek haar nieuwste boek verschijnen: Het keizerpanorama.

Nicole Montagne schrijft teksten voor beeldend kunstenaars en is sinds 2014 als docente essay verbonden aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Daarnaast begeleidt ze schrijvers (in spe).