Bio en contact

Contact

E-mail: nicole.montagne@lombok.nl / Telefoon: 06 141 38385 / Lezingen en optredens kunnen geboekt worden via de Schrijverscentrale in Amsterdam.

____

Bio

Nicole Montagne (Gouda, 1961) studeerde Vrije Grafiek aan de kunstacademie in Utrecht en Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. In 1984 liep ze stage in Praag. Eind jaren tachtig werkte ze als vrijwilliger in het Teylers Museum (Haarlem) en behaalde haar diploma ‘middle management voor non-profit instellingen’ bij het ISW. Ze had tentoonstellingen in binnen- en buitenland en haar werk bevindt zich in diverse collecties. Ze woont in Utrecht en sinds 2012 ook in Brandenburg an der Havel.

In 2005 debuteerde ze met de essay- en verhalenbundel De neef van Delvaux (uitgeverij Vantilt) . De bundel werd genomineerd voor de Jan Hanlo Essayprijs en de KANTL- essayprijs  (Be). In 2007 ontving zij het C.C.S. Crone-stipendium van de stad Utrecht. Haar tweede boek Souvenir (proza) verscheen in 2009 bij uitgeverij Cossee en werd genomineerd voor de Vrouw & Kultuur Debuut Prijs 2010. In januari 2014 verscheen haar derde boek Een makelaar in Pruisen (Vantilt) en in 2018 bij Wereldbibliotheek De verzuimcoördinator (beide essay- en verhalenbundels). In januari 2023 zal bij Wereldbibliotheek Het keizerpanorama verschijnen, een roman. 

Nicole Montagne begeleidt schrijvers (in spe) en is sinds 2014 als docente essay verbonden aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Daarnaast schrijft ze teksten voor beeldend kunstenaars . Sinds 2022 is ze lid van AICA-Nederland.