Bio


Nicole Montagne (Gouda, 1961) studeerde Vrije Grafiek aan de kunstacademie in Utrecht en Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. In 1984 liep ze stage in Praag. Ze had tentoonstellingen in binnen- en buitenland en haar werk bevindt zich in diverse collecties. Ze woont in Utrecht en deels in Brandenburg an der Havel.

In 2005 debuteerde ze met de essay- en verhalenbundel De neef van Delvaux (Vantilt). In 2009 verscheen Souvenir (proza, Cossee) en in 2014  Een makelaar in Pruisen (Vantilt). In mei 2018 kwam bij Wereldbibliotheek De verzuimcoördinator uit, wederom een essay- en verhalenbundel. Momenteel werkt ze aan een roman.

Nicole Montagne schrijft teksten voor beeldend kunstenaars en is als docente essay verbonden aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Daarnaast begeleidt ze schrijvers (in spe).

Wil je feedback op, of hulp bij, een (aantal) essay(s)? / Wil je een tekst over je beeldende werk voor een tentoonstelling of catalogus? Dan kun je vrijblijvend contact opnemen via het formulier op de contactpagina.